Mijn passie voor hobby wijnbouw in een notendop

0 Shares

Mijn passie voor de hobby wijnbouw

Weg van wijn

Ik vertel je kort mijn verhaal en waarom ik met deze website begin.  Ik ben Tom Deseyn, 43 jaar en sinds 2010 gepassioneerd door wijn.  Ik volgende een opleiding tot aspirant-sommelier in avondonderwijs en bezoek meerdere keren per jaar wijngaarden in binnen- en buitenland.  Rond wijn kun je veel doen, het is aardrijkskunde, geschiedenis, chemie, je kunt je talen onderhouden, het is toerisme, gastronomie, … teveel om op te noemen.  Wijn heeft een leuke plaats in mijn leven ingenomen maar professioneel wil ik er niets mee doen.

Gebeten door tuinieren

Het was in 2014.  Een stapel brandhout had in mijn gazon een kale plek achtergelaten.  Ik bewerkte dat stuk aarde en plantte een paar plantjes uit het tuincentrum.  Ik vond het heel fascinerend om iets te zien groeien wat ik kon opeten.  Het gaf me fysiek en mentaal heel veel voldoening om met mijn handen in de aarde bezig te zijn.  Dan is er nog de smaak van een zelfgekweekte groente die mij echt wegblies en als klap op de vuurpijl besefte is ook dat iets wat in je tuin groeit goed is voor de planeet.  Geen verpakking, geen transport, geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen verschaling van de grond door bestrijdingsmiddelen, …

Voor ik het wist moest 2/3 van ons gazon er aan geloven.  Een nieuwe passie was ontstaan, moestuinieren.  Ik kon een stukje grond in de buurt op de kop tikken en startte daar mijn moestuin.  Intussen ben ik voltijds in de weer met de website www.moestuinweetjes.com die momenteel al 7 werknemers telt.

De fusie van twee de 2 passies werd hobby wijnbouw

In 2015 kon ik de link maken tussen mijn passie voor wijn en voor de moestuin.  Van een kennis kon ik wijnstokken kopen die over waren bij een aanplant.  Ik plantte 21 wijnstokken aan, ongeveer de helft Pinot noir (10 wijnstokken) en de helft Chardonnay (11 wijnstokken).  De kennis vertelde me de juiste plantafstanden die ik netjes aanhield en mijn wijngaard was geboren.  “Maar wat moet ik nu doen?”, dacht ik.

Ik zocht lang en vaak naar goed verteerbare informatie over wijn maken.  Ik noteer alles op deze website, van planning van de website tot klinkende glazen.  Daarnast voorzie ik links naar goede producten in mijn webshop.  Van plantstaaf over inox tanks tot hulpmiddelen om flessen te vullen.

Veel succes in jouw groot avontuur dat wijnbouw heet.

Groetjes Tom

0 Shares
Een reactie achterlaten

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.